English version Nederlandse versie Version Française
bed en breakfast catus cahors
contact catus lot

Catus Cahors Lot Midi Pyreneeën Frankrijk, bed en breakfast contact

Voor meer informatie, neem contact op met :

Sandra Jackman
La Galerie
route de Lherm
46150 Catus
France
+33 (0)5 65 21 72 95
info@lagaleriecatus.com

Klik op de map hieronder voor Catus en onze locatie, via de Michelin website, deze site kan u van gedetailleerde richtingen voorzien:

catus

GPS Coördinaten: N44.553353°, E1.313767°

Lot - Midi Pyreneeën - regio van zuid west Frankrijk

La Galerie bed en breakfast, chambre d hotes en studio appartement ligt in het departement Lot in het hart van de regio Quercy, begrensd door Corrèze in het noorden, Aveyron en Cantal in het oosten, Tarn et Garonne in het zuiden en Dordogne en Lot et Garonne in het westen. Lot is één van de acht departementen in de Midi Pyreneeën in Frankrijk. Samen met de departementen Tarn, Tarn et Garonne, Haute Garonne, Aveyron, Gers, Haute Pyreneeën en Ariège vormen zij de Midi Pyreneeën. De Midi Pyreneeën, gelegen in het midden van zuidwest Frankrijk, is de grootste regio in Frankrijk met de bossen van de Dordogne in het noorden en de Pyreneeën in het zuiden. Aan de westkant worden de Midi Pyreneeën begrensd door de regio Aquitaine, met het Arcachon Basin, de Duinen van Pyla en de Atlantische oceaan, en aan de oostkant ligt de regio Languedoc Roussillon en de Middellandse zee.

Het landschap van de Midi Pyreneeën is extreem divers met veel open boerenakkers, dicht beboste gebieden, diepe riviervalleien en bergengten, kalkstenen plateaus en hoger gelegen berggebied met een grote verscheidenheid aan wild. Het gebied nodigt u uit tot allerlei activiteiten zoals wandelen, paardrijden, klimmen, kanoën en kajakken, gebruik van fiets en mountainbike of lekker rustig rondtoeren en genieten van de omgeving. De Midi Pyreneeën hebben een rijke geschiedenis met veel oude historische steden en vestingdorpen, kerken en kastelen.

De belangrijkste steden van zuidwest Frankrijk zijn: Toulouse, Bordeaux, Carcassonne, Cahors, Albi, Agen, Bergerac, Périgueux, Auch, Millau en de Millau Brug, Lourdes, Pau, Montauban, Castres, Perpignan, Montpellier, Biarritz, Bayonne, Rodez, Tarbes, Foix, Narbonne, Sète, Villeneuve sur Lot en Brive la Gaillarde.

Veel historische steden en dorpen zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf La Galerie; Cahors, Gourdon, Souillac, Sarlat la Canéda, Figeac, Rocamadour, Villefranche de Rouergue, Villeneuve sur Lot, Fumel, St Antonin Noble Val, Domme, Cajarc, Narjac, Caylus, Montcuq, Caussade, Tournen de Agenaise, Moissac, Gramat en Martel.

De mooie dorpen Catus, Les Arques, Lherm, Cazals, Albas, Luzech, Puy l’Eveque, Prayssac, St Cirq Lapopie, Mercues, Douelle, Dureval, Beynac, Vers, St Gery, Castelnau Montratier, Lalbanque, Salviac, Gindou, Thedirac, Gigouzac, Goujanac, Belaye, Grezells, Pradines, Montclera, Lauzert, Marminiac, Degagnac, Le Vigan, Les Junies, Pontcirq, Labastide Murat liggen dichtbij.

De vestingsteden Castelfranc, Beauregard, Cazals, Labastide du Vert, Bretenoux, Castelnau Montratier, Montfaucon, Rudelle, Labastide Marnhac, Montcabrier, Puybrun en Labastide Murat liggen niet ver van La Galerie.

la galerie catus lot

cahors wijngaarden lot

puy l'eveque lot

vallei van de dordogne