English version Nederlandse versie Version Française
bed en breakfast catus cahors
contact catus lot

Catus Cahors Lot Occitanie Frankrijk

   

Lot - Occitanie / Pyrénées-Méditerranée - regio van zuid west Frankrijk

La Galerie ligt in het departement Lot in het hart van de regio Quercy, begrensd door Corrèze in het noorden, Aveyron en Cantal in het oosten, Tarn et Garonne in het zuiden en Dordogne en Lot et Garonne in het westen. Lot is één van de dertien departementen in de regio de Occitanie in Frankrijk, samen met de departementen Tarn, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Aveyron, Gers, Haute-Pyreneeën en Ariège (eerder de Midi Pyreneeën) en de departmenten van Lozere, Gard, Herault, Aude en Pyreneeën-Orientales (eerder de Languedoc Roussillon). De Occitanie, gelegen in het midden van zuidwest Frankrijk, met de bossen van de Dordogne in het noorden en de Pyreneeën in het zuiden, en aan de oostkant ligt de Middellandse Zee. Aan de westkant worden begrensd door de regio Aquitaine, met het Arcachon Basin, de Duinen van Pyla, dicht bij Bordeaux en de Atlantische oceaan.

Het landschap van de Occitanie is extreem divers en contrasterend, van kustlijn tot bergen; met veel open velden en prairies, dicht beboste gebieden, diepe riviervalleien en bergengten, prehistorische grotten, kalkstenen plateaus, het Canal du Midi, de kustlijn van de Middellandse Zee en hoger gelegen berggebied met een grote verscheidenheid aan wild. Het gebied nodigt u uit tot allerlei activiteiten zoals wandelen, paardrijden, kanoën en kajakken, gebruik van fiets en mountainbike, klimmen en skiën, ontspannen op het strand, of lekker rustig rondtoeren en genieten van de omgeving. De regio hebben een rijke geschiedenis met veel oude historische steden en vestingdorpen, kerken en kastelen.

De belangrijkste steden van zuidwest Frankrijk zijn: Toulouse, Bordeaux, Carcassonne, Cahors, Albi, Agen, Bergerac, Périgueux, Auch, Millau en de Millau Brug, Lourdes, Pau, Montauban, Castres, Perpignan, Montpellier, Biarritz, Bayonne, Rodez, Tarbes, Foix, Narbonne, Sète, Nimes, Mende, Villeneuve sur Lot en Brive la Gaillarde.

Veel historische steden en dorpen zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf La Galerie; Cahors, Gourdon, Souillac, Sarlat la Canéda, Figeac, Rocamadour, Villefranche de Rouergue, Villeneuve sur Lot, Fumel, St Antonin Noble Val, Domme, Cajarc, Narjac, Caylus, Montcuq, Caussade, Tournen de Agenaise, Moissac, Gramat en Martel.

De mooie dorpen Catus, Les Arques, Lherm, Cazals, Albas, Luzech, Puy l’Eveque, Prayssac, St Cirq Lapopie, Mercues, Douelle, Dureval, Beynac, Vers, St Gery, Castelnau Montratier, Lalbanque, Salviac, Gindou, Thedirac, Gigouzac, Goujanac, Belaye, Grezells, Pradines, Montclera, Lauzert, Marminiac, Degagnac, Le Vigan, Les Junies, Pontcirq, Labastide Murat liggen dichtbij.

De vestingsteden Castelfranc, Beauregard, Cazals, Labastide du Vert, Bretenoux, Castelnau Montratier, Montpezat-de-Quercy, Montfaucon, Rudelle, Labastide Marnhac, Montcabrier, Puybrun en Labastide Murat liggen niet ver van La Galerie.

Regio Occitanie / Pyrénées-Méditerranée

la galerie catus lot

cahors wijngaarden lot

puy l'eveque lot

vallei van de dordogne