English version Nederlandse versie Version Française
bed en breakfast Lot
wifi internet faciliteiten

Lot tuinen en Franse platteland

La Galerie bed en breakfast heeft een parkachtige tuin van 2 hectaren, op het platteland van de Lot, waar gasten zich kunnen ontspannen. Behalve zwemmen in het zwembad en relaxen op het zonneterras, kunt u jeu-de-boules spelen. U kunt natuurlijk ook door de tuinen wandelen en genieten van de wilde orchideeën en de overvloed aan vlinders en vogels. Soms kunt u door de tuinen wilde herten zien wandelen, op het Franse platteland.

 

Zwembad

De gasten zijn meer dan welkom om een verfrissend bad te nemen in ons 12x6 meter zwembad. Het zoutwater zwembad is gemakkelijk toegankelijk via een brede trap. Het zwembad is omgeven door een groot terras met voldoende zonnebedden om op te zonnen of om uit te rusten. Het zwembadwater wordt ververst door een eco-matic zoutwater systeem; dit is veel aangenamer voor uw huid en ogen. Gasten merken vaak op hoe weldadig het water is om in te zwemmen. Er is een tuinkamer bij het zwembad die schaduw biedt op het heetst van de dag.

zwembadtuinkamerzwembad

 

Tuinen en Boulodrome

In onze gezellige tuin ligt, tussen de bomen, onze petanque baan, boulodrome. De tuin is dé perfecte plek om lekker te ontspannen, een spelletje petanque of badminton te spelen of om al lezend op een bank in de schaduw te genieten van de omgeving. De petanque baan is’s avonds verlicht zodat u ook dan nog badminton of petanque kunt spelen. La Galerie heeft een groot parkeerterrein.

Tijdens de lente- en zomermaanden is er een grote verscheidenheid aan vlinders te zien op de bloeiende bloemen. Wij hebben veel lavendel planten in onze tuinen bij La Galerie, die bij deze mooie vlinders bij La Galerie bijzonder populair zijn. La Galerie is een paradijs voor vogelliefhebbers. De vogels die hier aanwezig zijn, zijn zowel grote roofvogels zoals arenden, buizerds, haviken, valken en uilen; maar ook de kleinere vogels, zoals spechten, kwikstaartjes, roodborstjes en vinken zijn hier te vinden. Huisdieren zijn niet toegestaan op La Galerie.

petanque baanvlinders la galerietuinen

 

Activiteiten vlakbij - Lac Vert Catus

Voor activiteiten dicht bij huis kunt u naar het “Lac Vert”, Catus gaan. Zwemmen en vissen behoren tot de mogelijkheden, maar u kunt er ook waterfietsen en kanoën. Er is ook een café/bar aan het strand van het meertje en eveneens twee restaurants met uitzicht over het water. Er zijn ook tal van andere, gratis, sport activiteiten bij het water, zoals twee verlichte tennisbanen, een basketbal- straatvoetbal ruimte, een voetbalveld, een volleybalveld en tafeltennis tafels.

Voor de meer sportieve en avontuurlijke gasten zijn er fietsen te huur om langs de prachtige wijngaarden van de Lot Vallei de schitterende Franse platteland in omgeving te verkennen.

franse plattelandlac vert catuslac vert

lac vert catuslac vertfranse platteland